Om Profylax Kalmar

Om Profylax Kalmar

Om mig

Jag heter Marie och är leg. barnmorska och certifierad profylaxinstruktör. Förutom mina egna barns födelse har jag de senaste åren följt många förlossningar som barnmorska. Som kursledare vill jag dela med mig av den kunskap jag har i förlossningskonst (jo, det är en konst att föda barn). Det har varit en dröm för mig att arbeta med förlossningsförberedande profylax, därför har jag utbildat mig till instruktör för att kunna erbjuda denna tjänsten till er blivande föräldrar.

Jag hoppas att verktygen ni får med er under kursen kan hjälpa er till en positiv förlossningsupplevelse. Vi kan inte helt styra ett födelseförlopp eller andra yttre omständigheter, men vi kan förbereda oss fysiskt och mentalt. Vi kan ta ansvar för vad vi vill uppleva och gå in i födandet med kraft, fokus och närvaro.

Att gå en profylaxkurs, speciellt innan min första dotters födelse, var något som jag saknade. För mig personligen var förlossningen av vår första underbara tjej något av det häftigaste jag gjort i hela mitt liv – oslagbart! Det visade sig att jag varit väldigt naivt inställd till det hårda arbetet som väntade, och när värkarna satte igång blev jag minst sagt chockad.

Jag hade läst igenom Anna Wilsby, numera Frisk, bok och sett hennes dvd. Vi, min man och jag, hade övat lite halvhjärtat på detta då det inte fanns några profylaxkurser i Kalmar. Det hjälpte oss lite men så här efteråt, klokare som man blir, önskar jag att vi hade gått en profylaxkurs så att vi båda hade haft verktyg att ta oss igenom förlossningen tillsammans. Att min man hade haft mer redskap för att kunna stötta mig.

När vår andra lilla söta dotter kom till världen hade jag läst mer och var nu utbildad barnmorska. Hela upplevelsen var mycket lugnare och mer medveten, min man stöttade mig och masserade och lugnade.

När vår tredje dotter föddes hade jag även utbildat mig till profylaxinstruktör hos Anna Frisk (Annas Profylax). Det var en mycket intensiv och snabb förlossning, men vi arbetade tillsammans min man och jag. Han stöttade, masserade och påminde mig om att andas och slappna av. Denna gången födde vi barn tillsammans!

Som kursledare vill jag ge er konkreta verktyg så att ni kan lita på er egen förmåga att föda barn, hantera smärta, att bli föräldrar och se fram emot födseln utan rädsla. Ni kan genom att träna andning, avslappning, massage och mentala strategier komma till förlossningsavdelningen såväl närvarande och trygga som förberedda, både till kropp och själ. Det är något jag önskar att alla blivande föräldrar skulle få uppleva så att ert barns födelsedag blir ett positivt minne för livet!

Jag ser fram emot att träffa er!

/ Marie

Boka Profylaxkurs